Безоплатна первинна правова допомога в сільській місцевості Івано-Франківської області

За ініціативи молодіжного громадського центру «Еталон» ( м. Івано-Франківськ) на Прикапатті проводяться виїзні юридичні безкоштовні консультації для жителів сільської місцевості. Безоплатна первинна правова допомога яка надається охоплює такі види правових послуг, як надання правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань, складання заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім процесуальних).

Перші такі виїзди відбулись в квітні 2014 року та відбуваються регулярно і зараз. Громадян, які звертаються до юристів, найбільше турбують питання оформлення спадщини на земельні ділянки, проблемні моменти відносин з орендарями, земельних та майнових паїв порядок укладення та розірвання договорів, виплата орендної плати, виготовлення проектів відводу земельної ділянки та ін. Юристами МГЦ «Еталон» були розроблені зразки типових позовних заяв, зразки типових договорів оренди які уже стали в нагоді жителям сільської місцевості.

«Практика показує, що жителям сільської місцевості найбільше потрібна безоплатна первинна правова допомога. Питання прав власності на землю є найбільш актуальними для них і виникає багато питань щодо реалізації права цих на практиці.

Саме цими консультаціями є можливість покращити правову обізнаність жителів сільської місцевості Івано-Франківської області», — зазначає юрист молодіжного центру «Еталон».