У Івано-Франківську відбулась просвітницька кампанія присвячена виборам президента

Напередодні дня виборів Президента та проміжних виборів до Верховної ради в Івано-Франківську представники МГЦ «Еталон» поширили правопросвітницькі матеріали про способи перевірки даних у списках виборців, про можливості голосування не за місцем реєстрації, про особливості процедури голосування в день виборів. Ці матеріали розповсюджуються в рамках реалізації проекту «Захист цивільних та громадянських прав в Україні».

Інформація, викладена в буклетах, є актуальною не лише для мешканців Івано-Франківська, а й для тимчасових переселенців з регіонів з нестабільною суспільно-політичною ситуацією, серед яких майже 200 осіб мають право голосу на виборах.

«Інформацію про особливості голосування також було передано на гарячу лінію Координаційної ради з питань надання допомоги населенню області під час надзвичайних ситуацій. Це пов’язано з тим, що на Івано-Франківщині зараз перебуває багато мешканців Криму та східних регіонів України, які також мають змогу проголосувати», — розповіла координатор проекту в Івано-Франківській області Леся Аронець. «Для того, аби допомогти реалізувати своє право вибору, наша організація спільно з відповідальними структурними підрозділами облдержадміністрації, та представниками окружних виборчих комісій провела спеціальний семінар для тимчасово переміщених осіб, що проживають на території області», — повідомила голова правління МГЦ «Еталон».

Також пані Леся разом з юристом Іваном Ватутіним напередодні взяла участь у прямому ефірі на одному з місцевих телеканалів у програмі, присвяченій підготовці до виборів. Комплекти правопросвітницьких матеріалів для виборців були передані у логістичний центр Координаційної ради з питань надання допомоги населенню області під час надзвичайних ситуацій та на виборчі дільниці, на яких голосуватимуть тимчасово переміщені особи з АР Крим та південно-східних регіонів України. За останньою інформацією, з числа тих, хто зголосився до Координаційної ради, сьогодні у області на виборах президента голосуватиме 120 переселенців.
[nggallery id=12]