Прикарпаття забезпечить умови для проживання осіб з південно-східних областей та Криму

Івано-Франківщина готова прийняти 6 тисяч осіб, які проживають в південно-східних регіонах України і Криму, що можуть стати зоною збройного конфлікту та спровокованих масових заворушень. Про це йшлося на засіданні обласної координаційної ради з питань надання допомоги населенню під час надзвичайних ситуацій, проведеному в облдержадміністрації.

За інформацією співголови координаційної ради Лесі Аронець, на сьогодні в область прибули 70 осіб з вказаних територій. Цього тижня очікується приїзд ще 100 осіб. Людей готові приймати в місцевих інтернатних, освітніх закладах, санаторіях. До благородної справи мають бажання долучитися власники прикарпатських пансіонатів, готелей, зелених садиб. Прийняти гостей у своїх родинах можуть також працівники соціальної сфери.

На засіданні координаційної ради, яка відбулася за участі керівників державної служби з надзвичайних ситуацій, департаментів і управлінь облдержадміністрації, представника громадської організації ветеранів УМВС в області, вирішили підготувати звернення до керівників підприємств, що мають на балансі підвідомчі санаторно-відпочинкові заклади, та підприємців у сфері надання туристичних послуг з проханням прийняти у себе постраждалих. Департаменту промисловості та інфраструктури облдержадміністрації доручили забезпечити транспортне перевезення бажаючих приїхати в область, УМВС в області – охорону громадського порядку і супровід ДАІ, інформує Відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації