Прикарпаття готове приймати кримців у разі загострення конфлікту

2 березня в Управлінні ДСНС в області  відбулося екстренне засідання Координаційної ради з питань надання допомоги населенню області під час виникнення  надзвичайних ситуацій, скликане через загострення  суспільно-політичної ситуації в Україні, та, зокрема, події в Криму. В засіданні взяли участь представники громадських та релігійних організацій, Самооборони, Студентського штабу спротиву, представників органів місцевої влади та представників засобів масової інформації.

Голова правління МГЦ «Еталон», співголова Координаційної ради Леся Аронець наголосила на необхідності  координації діяльності громадських організацій області у цей непростий час. В ході засідання було вирішено вивчити можливості прийняття дітей та сімей зі Східної України та АР Крим для проживання в сім’ях Івано-Франківщини під час можливої евакуації у разі загострення суспільно-політичної ситуації.

В свою чергу, директор піар-агенції “PR Energy” Ганна Крисюк внесла пропозиції щодо координації діяльності гарячої лінії. Координаційна рада з питань надання допомоги населенню в області під час надзвичайних ситуацій відкрила гарячу лінію, на яку можуть звертатися як ті хто потребує допомоги, так і ті хто може її надати в разі необхідності. Телефон — (099) 311 25 15.

Також на засіданні йшлося про створення та функціонування на території Прикарпаття Центрів надання психологічної допомоги людям. З 3 березня 2014 року такі  центри працюватимуть у всіх районах області.