В останні дні 2013 року буде відкрито ЦНАПи для мешканців Калуського та Коломийського районів

На Прикарпатті триває реалізація проекту «Підвищення якості та ефективності надання адміністративних послуг населенню Івано-Франківської області через співпрацю громади та влади». Першим етапом проекту передбачено відкриття до кінця 2013 року Центрів надання адміністративних послуг в Надвірнянському, Калуському та Коломийському районах. 

Минулого тижня ЦНАП розпочав роботу у Надвірній, сьогодні у приміщенні Центру обслуговування платників податків почне функціонувати ЦНАП для мешканців Калуського району, а вже завтра відкриє свої двері Коломийський районний ЦНАП. Кожен з цих Центрів працюватиме 6 днів на тиждень, з яких 2 дні — до 20:00. Кількість адмінпослуг, що надаватимуться центрами на початковому етапі різна, адже визначалась на громадських слуханнях виходячи з потреб мешканців конкретного району. Проте із часом кількість адміністративних послуг збільшуватиметься, перелік буде стандартизовано для всіх ЦНАПів, що входитимуть у регіональну мережу (за вийнятком специфічних послуг, які надаються лише в межах певних районів).

В рамках проекту у 2014 році відбуватимуться стажувальні візити до Польші та Естонії, буде офіційно створено Мережу центрів надання адміністративних послуг, розпочне роботу веб-портал, на якому бажаючі матимуть можливість отримати повну інформацію про адмінпослуги, що надаються ЦНАПами мережі, а самі працівники ЦНАПів зможуть проходити дистанційні навчання та обмінюватися досвідом.