У Надвірній розпочав роботу перший ЦНАП, відкритий в рамках проекту ЄС

У середу, 25 грудня розпочав роботу Надвірнянський районний Центр надання адміністративних послуг. Цей ЦНАП — перший з трьох, відкриття яких заплановано в рамках проекту «Підвищення якості та ефективності надання адміністративних послуг населенню Івано-Франківської області через співпрацю громади і влади», який фінансується Європейським союзом.

У новоствореному ЦНАПі громадяни зможуть отримати 35 адміністративних послуг, в тому числі — оформити низку документів дозвільного характеру у сферах земельних відносин, будівництва і архітектури, розміщення зовнішньої реклами, відносин у сфері охорони навколишнього середовища; держпожежнагляду, санепідслужби, питань благоустрою, управління комунальним майном, звернення громадян тощо.  Всі ці послуги надаватимуться безкоштовно (окрім тих послуг, за які передбачена сплата державного мита згідно з чинним законодавством). З часом перелік адмінпослуг буде розширюватися.

Коштом Євросоюзу для надвірнянського ЦНАПу було придбано комп’ютерну техніку, розроблено та виготовлено стенди для розміщення інформаційних матеріалів. В рамках проекту три державні адміністратори, що працюватимуть у Центрі, разом зі своїми колегами з інших районів області вже відвідали Вінницю та Івано-Франківськ, де мали можливість познайомитися з роботою схожих закладів, а також пройшли навчання у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації держслужбовців. У наступному році заплановані й навчальні візити до Польщі та Естонії.

30 грудня схожий центр буде відкрито у Калуші, а 31-го відкриє свої двері для відвідувачів Коломийський районний ЦНАП. Протягом наступного року на базі цих трьох центрів буде створено єдину інформаційно-ресурсну мережу, до якої також долучаться новостворені ЦНАПи з інших районів області. Це дасть змогу налагодити тіснішу співпрацю між адміністраторами центрів, уніфікувати послуги, що надаватимуться у ЦНАПах, спільно вирішувати можливі проблеми та проводити навчання персоналу.