Прикарпатських держслужбовців навчають основам е-урядування

16 та 17 грудня в Івано-Франківському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбувалися тематичні семінари для заступників голів райдержадміністрацій, заступників міських голів з економічних питань, а також директорів та адміністраторів районних і міських центрів надання адміністративних послуг.

Зокрема, для працівники райдержадміністрацій та міськвиконкомів області стартував одноденний тематичний семінар «Реалізація державної політики у сфері надання адміністративних послуг». Директори ЦНАПів та державні реєстратори взяли участь у дводенному семінарі «Надання адміністративних послуг». Лекційний та практичний матеріал впродовж двох днів викладали кандидат економічних наук, доцент, член-кореспондент Академії економічних наук України, заступник директора з наукової роботи Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України Андрій Вікторович Ліпенцев, голова правління Молодіжного громадського центру «Еталон», менеджер проекту «Підвищення якості та ефективності надання адміністративних послуг населенню Івано-Франківської області через співпрацю громади та влади» Леся Аронець, тренер, експерт з комунікацій та PR МГЦ «Еталон» Андрій Озорович.

Окрім загальної інформації про принципи е-урядування, досвід впровадження електронного урядування в Україні та світі, учасникам обидвох семінарів було презентовано портал управління знаннями «Ми розвиваємо електронне урядування». Цей веб-ресурс, розроблений за принципами корпоративних порталів, повинен забезпечити взаємодію між органами державної влади, органами місцевого самоврядування, громадського сектору України та експертним середовищем в сфері інформаційно-комунікаційних технологій.

Основні складові частини порталу — депозитарій кращих практик, електронна бібліотека, а також інструменти для дистанційного навчання та групової роботи. Під час практичних занять учасники семінарів мали можливість ознайомитися із порталом та отримати навики роботи з його основними модулями. Кожен учасник практичних занять отримає власний обліковий запис, завдяки якому матиме можливість використовувати всі можливості цього іноваційного технічного майданчика.

Портал управління знаннями “Ми розвиваємо електронне урядування” створено Національним центром електронного урядування на виконання плану дій та плану заходів Ініціативи “Партнерство “Відкритий Уряд” у співпраці із Державним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації України, Національною академією державного управління при Президентові України та Асоціацією “Міста електронного врядування” за підтримки Програми Розвитку ООН в Україні. Модуль “Депозитарій кращих практик” створено за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”. Лекційний матеріал для проведення дистанційного навчання створено за підтримки ОБСЄ.