Відбулось засідання робочої групи по впровадженню проекту з надання правової допомоги через інтернет

12 грудня 2013 року в рамках впровадження на території Прикарпаття проекту «Покращення доступу жителів малих громад до правової допомоги через використання новітніх технологій та залучення ресурсів органів влади», відбулося засідання робочої групи. До неї ввійшли представники обласної та ряду центральних районних бібліотек області, що задіяні в проекті, представники МГЦ «Еталон», що є координатором проекту в області та представники органів влади, які відповідно до своїх повноважень, надають консультаційну правову допомогу жителям області.

Метою реалізації проекту є впровадження в області масштабної правової ініціативи щодо створення та об’єднання в єдину мережу дистанційних консультаційних пунктів, через які надаватиметься безоплатна юридична допомога для жителів віддалених громад. Вони запрацюють вже з січня 2014 року.

Базовими пунктами для здійснення цієї ініціативи визначено ряд центральних районних бібліотек, зокрема, Долинська, Надвірнянська, Снятинська та Рожнятівська центральні районні бібліотеки та Івано-Франківська обласна універсальна бібліотека.

На засіданні обговорено практичні питання втілення механізму впровадження проекту на території області, зокрема, узгоджено графік надання спеціалістами органів виконавчої влади правової допомоги мешканцям краю в онлайн-режимі.