В офісі МГЦ «Еталон» відбулося засідання президї громадської ради при Івано-Франківській ОДА

17 вересня у приміщенні МГЦ «Еталон» відбулося засідання президії громадської ради при Івано-Франківській ОДА. На початку засідання голова правління МГЦ Леся Аронець привітала всіх присутніх та коротко ознайомила із діяльністю організації.

Також п. Леся розповіла про початок реалізації проекту «Доступ до правової обізнаності мешканців сільських районів», який реалізується МГЦ «Еталон» в рамках програми «Правова країна» Агентства США з міжнародного розвитку USAID. В рамках проекту мешканці населених пунктів матимуть можливість отримати фахові консультації з різних галузей права через інтернет — у бібліотеках, підключених до мережі «Бібліоміст».

Також Леся Аронець розповіла про зацікавленість угорських НГО у співпраці з українськими колегами у сфері охорони навколишнього середовища, запобігання та подолання наслідків надзвичайних ситуацій.

Президія громадської ради з-поміж іншого обговорила зміни до Закону України «Про громадські об’єднання», а також «Про благодійну діяльність та благодійні організації». Члени президії висловили занепокоєння пропозиціями Міністерства юстиції включити у законодавство норму про нотаріальне посвідчення благодійної допомоги на суму більше 800 грн.

Рішенням президії громадської ради при Івано-Франківській ОДА було підтримано звернення численних громадських організацій із вимогою не включати скандальний закон до розгляду.