Відзначаємо День соціальної справедливості

IMG_3223[1]На відзначення Дня соціальної справедливості,  20 лютого у Тлумацькому міськрайонному центрі зайнятості директор ІФОМЦП та керівник МГЦ «Еталон» Леся Аронець провела навчально-практичний семінар для  учнів Тлумацького коледжу ЛНАУ «Перше робоче місце».Метою семінару було підвищення рівня правової обізнаності у сфері трудових відносин, розвиток базових навичок поведінки молоді на ринку праці і підвищення особистої конкурентоспроможності випускників професійних навчальних закладів Прикарпаття.

Нагадаємо, новий закон «Про зайнятість населення», який набув чинності з 1-го січня 2013-го року передбачає сприяння забезпечення молоді першим робочим місцем. Так, роботодавцям надаватиметься компенсація в розмірі фактичних витрат на сплату єдиного внеску протягом року, у випадку створення нового робочого місця для молодого працівника, який вперше працевлаштовується. Ця компенсація надається роботодавцю за умови збереження зайнятості молодої особи впродовж двох років.

Всесвітній день соціальної справедливості — міжнародний день, що відзначається ООН щороку 20 лютого, починаючи з 2009 року. Відповідно до Указу Президента України від 04.11.2011 року № 1021 і в Україні 20 лютого установлено День соціальної справедливості, який і відзначили 21 лютого 2013 р. вдруге.