Українці ознайомилися із досвідом Польщі у подоланні молодіжного безробіття

Наприкінці минулого тижня із польського міста Жешова повернулася група українських експертів з питань працевлаштування. Представники МГЦ «Еталон» та Івано-Франківського обласного молодіжного центру праці, разом із колегами із 15 регіонів України, мали можливість ознайомитися з особливостями діяльності державних, громадських та комерційних організацій, які працюють на польському ринку праці, зокрема у царині працевлаштування молоді.

Під час візиту до Підкарпатського воєводства експерти дізналися про основні засади діяльності воєводських та повітових центрів зайнятості, воєводської комендатури Корпусом добровільної праці (OHP, Ochotnicze Hufce Pracy) та його структурних підрозділів — Молодіжних центрів кар’єри, Пунктів посередництва праці, Осередків професійного навчання.

Також українська делегація ознайомилася із специфікою роботи Бюро кар’єр Жешувської Вищої школи інформатики та менеджменту, консалтингової фірми BD Center. На прикладі Кросненської професійної школи ім. Лукашевича та Ланцутського Пункту посередництва праці, експерти мали змогу побачити в дії роботу деяких механізмів професійного навчання та працевлаштування молодих людей.

Польські спеціалісти охоче ділилися з колегами з України інформацією щодо різних аспектів діяльності організацій, які так чи інакше пов’язані з молодіжним ринком праці у Польщі, а також освітою та вихованням молоді.

Підсумками візиту, в рамках якого зав’язалося багато цікавих та корисних контактів, стало підписання Порозуміння між МГЦ «Еталон» та OHP. З-поміж іншого, в Порозумінні передбачені наміри у майбутньому реалізувати спільні проекти, покликані покращити ситуацію на ринку праці двох країн.

Також під час візиту відбулося кілька робочих зустрічей в рамках Коаліції організацій «Конкурентна молодь України» , під час яких обговорювалися засади та механізми майбутньої співпраці організацій-членів коаліції.

Довідково. Візит до Підкарпатського воєводства відбувався з 10 по 16 лютого в рамках реалізації проекту «Пошук нових механізмів працевлаштування молоді», який був спільно організований Всеукраїнською молодіжною громадською організацією “Молодіжний центр працевлаштування”, Тернопільським обласним молодіжним центром праці та Підкарпатським Корпусом добровільної праці (Польща) та фінансувався за рахунок Благодійного фонду імені Богдана Гаврилишина та Колегіуму Східної Європи.