Івано-Франківські заклади громадського харчування дотримуються заборони куріння на 100%

МГЦ «Еталон» за ініціативи Регіонального центру Громадянського представництва «Життя» (м. Київ) разом з Івано-Франківським обласним молодіжним центром праці провів моніторинг, завданням якого було дізнатися — наскільки у Івано-Франківську дотримуються змін до Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу», якими було повністю заборонено куріння будь-яких тютюнових виробів у закладах громадського харчування.

В період з 11 по 27 січня 2013 року група спеціально підготовлених волонтерів відвідали 60 закладів громадського харчування:

  • 32 кафе;
  • 13 барів;
  • 12 ресторанів;
  • 3 нічні клуби.

Таким чином, дослідженням було охоплено понад 11% від всіх закладів розміщених на території Івано-Франківської міської ради.

Найважливіший висновок — під час дослідження порушень щодо виконання Закону №4844-17, — не виявлено. Окрім того, у бесідах з працівниками закладів, які взяли участь у дослідженні, практично усі схвально сприйняли дію Закону, оскільки це суттєво впливає на їх стан здоров’я.

У всіх закладах, які були охоплені моніторингом, волонтери розповсюдили наклейки та буклети щодо заборони тютюнопаління.