Дітям до 18 років продавати цигарки заборонено!

На цьому наголосила начальник відділу взаємодії із ЗМІ та громадськістю міської ДПІ Галина Яремко під час «круглого столу», який відбувся в Івано-Франківську в рамках проекту «Україна без тютюнового диму».

За її словами, таке порушення тягне за собою накладення штрафу на реалізатора тютюнових виробів в розмірі 6800 грн. Такі ж штрафні санкції застосовуватимуться і під час продажу алкоголю неповнолітнім особам.

Податківець також звернула увагу на інші законодавчі вимоги і відповідальності за їх порушення щодо реалізації тютюнової продукції. Це, зокрема, застосування штрафних санкцій за реалізацію тютюну без придбання відповідної ліцензії та за цінами, вищими від максимальних, встановлених для реалізації.

Також Галина Яремко розповіла про порядок проведення фактичних перевірок та перелічила необхідні документи, які дають право контролерам-податківцям здійснювати такі перевірки.

В обговоренні законодавчих ініціатив щодо обмеження тютюнопаління та існуючої системи контролю за реалізацією тютюнових виробів взяли участь представники органів місцевого самоврядування, міської ДПІ, управління охорони здоров‘я, Держінспекції з питань захисту прав споживачів, управління освіти і науки, ресторанного бізнесу.