Тільки юридично компетентна молодь може ефективно захищати свої трудові права

На Прикарпатті завершилась інформаційна кампанія «Знай і захищай свої трудові права: подбай про своє майбутнє» в рамках проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Доступ до правосуддя та правової обізнаності в Україні “Правова країна”», яку реалізував Молодіжний громадський центр «Еталон» у співпраці з Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської ОДА, державним підприємством «Івано-Франківський обласний молодіжний центр праці», Обласною мережею центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, районними центрами зайнятості, ГО «Братерство» за сприяння Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що виконується компанією Менеджмент Сістемc Інтернешнл (МSI).

Прес-конференція про завершення проекту для представників ЗМІ відбудеться 17 липня 2012 року об 11:00, за адресою: пл. Ринок, 4, конференц-зала РТІЦ.

У прес-конференції візьмуть участь:
Мар’яна Озорович — керівник проекту, директор МГЦ «Еталон».
Леся Аронець — експерт проекту, керівник ДП «Івано-Франківський обласний молодіжний центр праці».
Ростислав Заремба — заступник начальника Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської ОДА.
Володимир Ковальчук — перший заступник начальника головного управління юстиції в Івано-Франківській області.
Ольга Гладій — заступник директора обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Івано-Франківської ОДА.

Інформаційна кампанія проводилась з лютого по липень 2012 року у м. Івано-Франківськ, а також Верховинському, Калуському, Рожнятівському та Косівському районах, з метою підвищення рівня правової обізнаності молоді, яка опинилась у складних життєвих обставинах, про їх права, пільги та державні гарантії у сфері трудових відносин, аспектів працевлаштування та створення платформи для започаткування мережі осередків надання безоплатної правової допомоги.

Цільовою групою проекту були мешканці соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, що позбавлені батьківського піклування, віком від 16 до 23 років, які навчаються або працюють (м. Калуш, Івано-Франківської обл); матері-одиначки — мешканки «Містечка Милосердя Святого Миколая (с. Горохолино, Богородчанського району, Івано-Франківської обл); мешканці Обласного центру соціально-психологічної допомоги (селище Верховина, Івано-Франківської обл.); молоді люди, які опинились у складних життєвих ситуаціях, безробітна молодь, яка проживає у віддалених гірських місцевостях Косівського, Верховинського та Рожнятівського районів Івано-Франківської області; спеціалісти районних відділів у справах сім’ї, молоді та спорту Верховинського, Калуського, Рожнятівського, Косівського районів Івано-Франківської області та працівники соціальних установ Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської ОДА.

Під час реалізації проекту було проведено анкетування для виявлення болючих тем у сфері трудових відносин та ефективного планування 3-х тематик виїзних інформаційно-правових семінарів-практикумів у проектних районах; розроблено та розповсюджено 3 види тематичних буклетів на теми «Трудові права: перше робоче місце», «Трудові права жінок», «Трудові права людей з обмеженими можливостями» по 1000 примірників; проведено 15 виїзних інформаційно-правових семінарів-практикумів у смт. Верховині, м. Калуші, м. Косові, м. Рожнятові, с. Горохолино Івано-Франківської області та надано безоплатні юридичні консультації з питань трудових відносин; оформлено 5 інформаційних куточків «Знай та захищай свої трудові права» у місцях діяльності майбутніх осередків надання безоплатної правової допомоги, передбачивши можливості оновлення змісту матеріалів за результатами заходів проекту.

Інформація для довідок : Телефон /факс +380342 -502525 та e –mail: [email protected]

Адреса офісу: м. Івано-Франківськ, вул. Павлика буд 10, офіс 17-19