У Івано-Франківську вчергове відбулося Свято щасливої сім’ї

8 липня Івано-Франківські родини знову зібралися на Святі щасливої сім’ї. Цей захід, організований Молодіжним громадським центром «Еталон» та Клубом щасливих батьків «Мілагро» вже вдруге збирає разом щасливі сім’ї Прикарпаття.

Цьогоріч основні заходи відбувалися на площі біля театру кіно «Люм’єр». Більше ніж 6 годин інтерактивних семінарів, психологічних тренінгів та творчих майстер-класів, спортивних забав та пізнавально-розвиваючих занять для дітей – такою насиченою була цьогорічна програма заходу.

На святі кожен, від малого до великого, міг знайти заняття до душі: найменші відвідувачі бавилися та пізнавали нове із спеціалістами центрів дитячого розвитку «Барвисті цяточки», «Мамині зайчики», «Капітошка». Свою анімаційну програму для дітей представили і спеціалісти студії «Квітка-Рум».

Вони ж провели кілька творчих майстер-класів, на яких гості свята мали можливість власноруч виготовити ексклюзивні рукотвори декоровані за допомогою техніки квілінгу. На заняттях творчої майстерні «Шуфля» вчилися створювати оригінальні фотобокси, а разом з Марією Корпанюк виготовляли цікаві глиняні фігурки.

Чи не найбільш популярним був спортивний куток, де із дітьми зваймалися тренери спортивного клубу «Тигр», що спеціалізується на древньому японському бойовому мистецтві джиу-джитсу – за словами його представників, протягом свята на імпровізованих тренуваннях побувало більше 120 дітей. Зацікавлені батьки могли дізнатися більше як про саме джиу-джитсу, так і про особливості дитячих занять від віце-президента клубу Анатолія Мицкана.

Дорослі відвідувачі мали можливість дізнатися багато корисної інформації на численних інтерактивних семінарах та психологічних тренінгах. Психолог Світлана Лукач давала поради щодо того, як справитися із маленькими непослухами, Світлана Роїк переконала батьків у тому, що й їм часом варто побути «дітьми», Ольга Барабаш нагадала — не люблячи себе важко любити ще когось.

Досить цікавим була тема семінару Олени Міндюк, яка розповіла про те, як оцінити готовність малюків до школи. Тема була досить актуальною не лише тому, що вік першачків зменшився і тепер до школи йдуть у 5-6 років, а й зважаючи на нові шкільні програми.

Спеціалісти клубу щасливих батьків «Мілагро» натомість привернули увагу тих, хто лише недавно став батьками або ще готується ними стати. Керівник клубу Катерина Лейцюсь розповіла зокрема про підготовку до партнерських пологів, психолог Світлана Цібій ознайомила із перевагами грудного вигодовування.

Слінгоконсультант Ольга Польова познайомила молодих батьків із «предками» сучасних сумок-кенгурушок та навіть візочків — слінгами. Нині все більше матусь роблять вибір на їхню користь. Переконатися у зручності й універсальності цих перев`язів для носіння немовлят можна було тут же на святі — під час слінгопараду, який влаштували матусі, що вже оцінили переваги слінгів.

А ще на святі відбулися показ дитячої моди від магазину «Бджілка» та продюсерського центру «Фостер», гості отримали безліч подарунків від спонсорів та партнерів свята, а секретар міської ради Руслан Марцінків отримав подарунок місту від «Свята щасливої сім’ї» — символічне «родинного дерева» на якому розмістилася фотоекспозиція «Франківські сім’ї найщасливіші».

Організатори висловлюють свою подяку усім гостям свята, спонсору — торгівельній марці Libero і партнерам: торгівельні марки Johnson’s Baby, Mustela, дитячому супермаркету «Антошка», магазину дитячого одягу «Бджілка», продюсерській агенції «Фостер», спортивному клубу «Тигр», студії флористики і декору “Kvitka-Room”, партії «УДАР», фотостудії «Сако», театру кіно «Люм’єр», спонсору фотоекспозиції — будівельній компанії «Мельник» та інформаційним партнерам: форуму Mamka.info, радіо «Західний полюс», телерадіокомпанії «Вежа»