На Прикарпатті завершився I етап інформаційної кампанії «Знай і захищай свої трудові права: подбай про своє майбутнє!»

18-23 березня 2012 року МГЦ«Еталон» завершив І етап реалізації на Прикарпатті інформаційної кампанії «Знай і захищай свої трудові права: подбай про своє майбутнє!», у рамках коаліції по трудових відносинах проекту «Правова країна». Відбулись 5 виїзних інформаційно-правових семінарів-практикумів у с.Горохолино, м.Косові, смт.Верховині, м.Калуші, м.Рожнятові.

Під час проведеного проектного анкетування молоді, яка опинилась у складних життєвих обставинах, були визначені 3 теми інформаційно-правових семінарів-практикумів: «Юридичні аспекти працевлаштування», «Жінки і праця», «Правова абетка започаткування власної справи». Саме юридичні аспекти працевлаштування і були темою проведених виїзних семінарів-практикумів та надання індивідуальних консультацій юриста МГЦ «Еталон», які надавались усім потребуючим на семінарах.
Так, 18 березня 2012 року виїзний семінар відбувся у с.Горохолино Івано-Франківської області для мешканок «Містечка Милосердя Святого Миколая», мам, які після народження дітей не змогли повернутись до рідного дому через родинні проблеми, (сироти, вихованки державних шкіл-інтернатів, безпритульні, які мають особисті проблеми чи економічну кризу, у зв’язку з чим не можуть надати належну опіку своїм дітям).
19 березня 2012 року проведено семінари-практикуми: у смт.Верховина Івано-Франківської обл, для мешканців Обласного центру соціально-психологічної допомоги; та у м. Косові для молодих людей, які опинились у складних життєвих ситуаціях, випускників шкіл, безробітної молоді, яка проживає у віддалених гірських місцевостях Косівського району.
23 березня 2012 року відбулись інформаційно-правові семінари-практикуми: у районному центрі зайнятості м. Рожнятова для молоді Рожнятівського району, яка перебуває у ситуації пошуку роботи; та у м. Калуші, в обласному соціальному гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування.
Партнерами МГЦ «Еталон» виступили: у Калуші та Верховині – обласна служба у справах сім’ї, дітей та молоді; у Рожнятові та Косові – відділи у справах справах сім’ї, дітей та молоді райдержадміністрацій, Рожнятівський районний центр зайнятості та Головне управління у справах сім’ї молоді та спорту Івано-Франківської ОДА.
Темою наступних 5 виїзних інформаційно-правових семінарів-практикумів з наданням індивідуальних юридичних консультацій у пілотних районах буде «Жінки і праця». Їх проведення заплановане на травень місяць.
Проект «Знай і захищай свої трудові права: подбай про своє майбутнє!», реалізується за сприяння проекту «Правова країна» Агенства США з міжнародного розвитку (USAID), що виконується компанією Менеджмент Сістемc Інтернешнл (МSI).