Звіт про діяльність МГЦ “Еталон” у 2011 році

На початку нового 2012 року Молодіжний громадський центр “Еталон” підвів підсумки своєї діяльності у минулому році. 2011 рік виявився для організації вельми насиченим, протягом року було реалізовано і доведено до логічного низку великих соціально важливих проектів.

Зокрема у 2011 році реалізовано проект «Обмінюємося досвідом та успішними практиками разом», спрямований на обмін досвідом та поширення серед громадських організацій України у сфері працевлаштування молоді та розвитку молодіжної підприємливості.

Ще однією важливою ініціативою, реалізація якої на практичному рівні продовжується і цьогоріч є проект «Система соціальних знижок як засіб подолання кризи», спрямований на допомогу соціально незахищеним верствам населення м. Івано-Франківська.

Започатковано реалізацію проекту «До європейської якості послуг ЦНАП – через співпрацю громади та влади», спрямованого на оптимізацію роботи та покращення якості послуг, що надаються у Івано-Франківському Центрі надання адміністративних послуг.

Навесні було проведено акцію «Твій успішний старт в професію» для школярів старших класів івано-франківських шкіл. 8 травня майбутні випускники мали нагоду перевірити свій потенціал, взявши участь у профорієнтаційному тестуванні, шляхом проходження комп’ютерних тестів, розроблених за участі спеціалістів МГЦ “Еталон”. Також школярі дізналися про те, як можна вигідно подати себе та свої вміння потенційним роботодавцям, поспілкувалися із успішними людьми і дізналися про їхній шлях до омріяної професії та й самі пофантазували про успішне майбутнє, взявши участь у конкурсі творів-есе.

Восени було проведено “Свято щасливої сім’ї” – захід, на якому як досвідчені так і майбутні батьки, а також їхні діти протягом цілого дня активно розважалоися, корисно проводили час на майстер-класах та психологічних і практичних тренінгах для того аби краще пізнати один одного, гармонізувати стосунки у родині та навчитися спільно проводити час із задоволенням та користю.

Поза проектною діяльністю волонтери МГЦ “Еталон” навчали студентів навчальних закладів області написанню бізнес-планів, долучилися до створення Громадської ради при Івано-Франківській міськраді, взяли участь у IV Національному Ярмарку інституційного розвитку.

2012 рік для організації обіцяє бути не менш насиченим. Зокрема, цього року буде завершено реалізацію спільного проекту із ЦНАП, започатковано реалізацію проекту, спрямованого на покращення правової освіти молоді Прикарпаття, планується й проведення другого Свята щасливої сім’ї. А ознайомитися із повним звітом за 2011 рік можна за цим посиланням.