Івано-Франківські студенти долучилися до розповсюдження соціальних дисконтних карток

Майже півсотні студентів Педагогічного інституту Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника днями долучилися до когорти волонтерів, що займаються розповсюдженням «Єдиних карток» серед соціально незахищених мешканців міста в рамках реалізації проекту «Система соціальних знижок, як засіб подолання кризи».

Усього майбутніми соціальними педагогами буде розповсюджено 3 200 карток серед соціально незахищених городян. «Єдиними картками» таким чином уже найближчими днями зможе користуватися загалом більше 6 тисяч мешканців міста (враховуючи тих, що уже отримали свої картки раніше), що перебувають на обліку у Департаменті соціальної політики Івано-Франківського міськвиконкому.

Ще 200 карток нещодавно отримали вихованці Навчально-реабілітаційного центру, який опікується дітьми із порушеннями опорно-рухового апарату. Також у співпраці з релігійними громадами міста, найближчим часом «Єдині картки» розповсюджуватимуться і серед потребуючих парафіян церков усіх конфесій, представлених у Івано-Франківську. Нагадаємо, усього проектом планується охопити не менше 8 тис. громадян вразливих категорій. Самі ж картки діятимуть як мінімум до кінця 2012 року.

Із кожним днем все більше мешканців міста отримують можливість завдяки проекту суттєво поліпшити свій фінансовий стан, отримуючи знижки при здійсненні покупок у численних магазинах та користуючись послугами великої кількості організацій. Усі вони можуть бути легко знайдені завдяки яскравим наліпкам, на яких зазначається середній розмір знижки для власників карток. Також перелік фірм та організацій-учасників проекту міститься у спеціальному буклеті, який передається разом із карткою.

Нагадаємо, проект «Система соціальних знижок, як засіб подолання кризи», підтриманий керівниками виконавчого комітету міської ради, Консорціумом МБФ «Фонд розвитку Карпатського Єврорегіону» (Карпатський фонд) та Міжнародним фондом «Відродження». Проект передбачає залучення торгово-сервісних установ та підприємців міста для надання знижок на товари чи послуги в закладах Івано-Франківська. Мета проекту — шляхом залучення до системи соціальних знижок не менше 100 магазинів та установ, які нададуть соціальні знижки, допомогти не менше 8000 громадян міста Івано-Франківська економити на здійсненні покупок та отриманні послуг.