Свято щасливої сім’ї відбулося!

2 жовтня у Виставковому залі НСХУ (вул. Незалежності,53) відбулося безпрецедентна подія для батьків та дітей – «Свято щасливої сім’ї», організоване Клубом щасливих батьків «Мілагро» та Молодіжним громадським центром «Еталон». Свято зацікавило понад 300 франківців, і це не дивно, адже організатори запропонували цікаву і малим, і дорослим програму.

Батьки на інтерактивних семінарах, що проводилися спеціалістами Клубу щасливих батьків «Мілагро», мали змогу довідатися про різноманітні методики раннього розвитку, про переваги грудного вигодовування, поки що ще екзотичний, але зручний і природній слінг – альтернативу не завжди корисним для дитини «кенгурушкам» та іншим новомодним аксесуарам. До речі, розповідь про слінг, яка супроводжувалася і практичною демонстрацією, так захопила майбутніх мам, що вони ще довго після закінчення семінару не відпускали слінгоконсультанта. Не менш захопливо гості свята слухали і психологів Ольгу Шологон та Тараса Рабія, які торкнулися тем емоцій та стосунків. А батькам, які наважилися на поповнення у сім’ї надзвичайно корисною виявилася розмова про те, як підготувати первістка до народження другої дитини.

Справжній ажіотаж протягом цілого дня був на майданчику, де проводилися майстер-класи. Чудові сувеніри зі шкіри гості виготовили за допомогою практичних порад Оксани Безкоровайної, а майстер-клас Олі Барабаш «Веселий боді-арт» прийшовся до смаку малятам, які самостійно чи з допомогою батьків розмальовували руки, ноги та обличчя сонечками, квітами та візерунками.

Завдяки майстерні «Шуфля» чимало родин повернулося зі свята з унікальними та неповторними «Сімейними щоденниками», які разом з практичною функцією – на сторінках щоденника можна фіксувати значні родинні події, спогади, ідеї, – стануть і прикрасою книжкової полиці. Ще хтось забрав із собою на пам’ять виготовлені власноруч відкритки, виконані у техніці квілінгу.

Насамкінець гостей свята навчали виготовляти «бомбочки» для ванн, і не зважаючи на те, що цей майстер-клас був останнім цього дня, бажаючих освоїти мистецтво виготовлення натуральної косметики в домашніх умовах не бракувало.

Для найменших функціонував великий ігровий майданчик, на якому з дітьми займалися дитячий психолог Олена Миндюк та спеціалісти Дитячого клубу «Чомусик», а біля стенду магазину «Оранжевий слон» постійно діяв майстер-клас з ліпки. Не кажучи уже про дошку із кольоровою крейдою та невеличкий гімнастичний майданчик від магазину “Домовик”, де постійно розважалася малеча. Творчість дітей знайшла відображення у рамочках для фото і малюнків, прикрашених природніми матеріалами, аплікаціях, пластилінових міні-скульптурах.

Протягом дня на святі відбувалася міні-виставка, на якій івано-франківці могли побачити, а за бажання і придбати різноманітні товари: дитячий одяг, іграшки, солодощі. А деякі щасливці ще й отримали подарунки на розиграшах.

Загалом можна впевнено сказати, що свято вдалося: відвідувачі не скупилися на подяки організаторам та учасникам «Свята щасливої сім’ї», а у анкетах, які пропонували заповнити всім гостям, переважна більшість на запитання «Чи хотіли б ви відвідати це свято наступного року» відповіла «Так!».

«Свято щасливої сім’ї» відбулося за підтримки Управління у справах сім’ї, молодіжної та гендерної політики Івано-Франківського міськвиконкому, Центру практичної психології та соціальної роботи Управління освіти і науки Івано-Франківського міськвиконкому. Організатори висловлюють щиру подяку генеральному спонсору «Свята щасливої сім’ї» – торговій марці Johnson’s Baby, спонсору – торговій марці Libero та інформаційним партнерам – радіо «Західний полюс» та друкарня «Місто НВ».