Триває реалізація проекту «Система соціальних знижок, як засіб подолання кризи». МГЦ «Еталон» запрошує волонтерів

На Івано-Франківщині продовжується реалізація проекту «Система соціальних знижок, як засіб подолання кризи», започаткованого Молодіжним громадським центром «Еталон» у партнерстві з Івано-Франківським міським виконанвчим комітетом за підтримки Консорціуму МБФ «Фонд розвитку Карпатського Єврорегіону» (Карпатський фонд) та Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду «Відродження».

Нагадаємо, що в рамках реалізації проекту запланована передача протягом 2011 року 8 тис. дисконтних карток малозабезпеченим громадянам нашого міста. Станом на сьогодні, до органів соціального захисту передано 2 000 карток, триває їх адресне розповсюдження. Найближчим часом Департаменту соціального захисту буде передано чергову партію карток разом з буклетом-каталогом, з якого власники «Єдиних карток» матимуть змогу довідатися про те, де і які знижки може отримати власник картки.

Нині у системі соціальних знижок налічується уже 105 підприємців та фірм Івано-Франківська: починаючи із невеликих продуктових магазинів, аптек, закінчуючи закладами культури, та освітніми і юридичними послугами. А знижки коливаються від 3-10% на покупки у невеликих продуктових крамниць формату «магазин біля дому» до 30-45% на відвідини виставок, театрів та кіно (наприклад, мережа аптек «Здорова родина» надає 3% знижку на весь асортимент, Івано-Франківський хлібокомбінат у своїх фірмових крамницях надає знижку на окремі види продукції до 23%, Академічний театр ляльок пропонує 33% знижку власникам карток, театр кіно «Люм’єр» – 45%). До слова, картки не є іменними, а отже користуватися ними зможе будь-який член родини власника «Єдиної картки».

Враховуючи велику кількість карток, які повинні бути передані потребуючим мешканцям міста, на прохання Департаменту соціальної політики Івано-Франківського міськвиконкому, 8 серпня 2011 року буде організовано додатковий тренінг для небайдужих мешканців міста, які виявлять бажання допомогти із розповсюдженням карток. Адже чим швидше потребуючі громадяни отримають змогу користуватися «Єдиною карткою», тим меншим ударом для них будуть підвищення цін, легше буде пережити складні часи.

Отож, МГЦ «Еталон» звертається до всіх громадян, представників громадських організацій та благодійних фондів із запрошенням завітати 8 серпня о 12.30 в офіс МГЦ «Еталон», що за адресою вул. Павлика, 10, для ознайомлення з проектом і залучення до співпраці та волонтерства, з метою безоплатної передачі соціальних карток та буклетів для тих, хто знаходиться на обліку в соціальних службах м.Івано-Франківська. Всім бажаючим буде видано тимчасові посвідчення волонтера МГЦ «Еталон», а працівники Департаменту соціальної політики проведуть інструктаж щодо механізму поширення карток серед мешканців міста.