Відбулося вручення перших «соціальних карток»

У понеділок, 19 квітня у приміщенні конференц-залу Івано-Франківського міськвиконкому, за участі заступника Івано-Франківського міського голови Михайла Вереса, в рамках реалізації проекту «Система соціальних знижок як засіб подолання кризи», соціально незахищеним мешканцям міста було вручено перші 45 соціальних дисконтних картки. Всього, до вересня їх отримають 8 000 малозабезпечених івано-франківців.За словами голови правління МГЦ «Еталон» Лесі Аронець, економічне навантаження для родин малозабезпечених городян нашого міста, які скористаються соціальними картками, зменшиться в рік на 1200-1400 грн.

«Основна мета – підняти корпоративну соціальну відповідальність підприємців міста перед громадою, – говорить Леся Аронець. – Шляхом залучення до системи соціальних знижок більше ста магазинів та установ ми хочемо допомогти соціально незахищеним мешканцям міста в умовах кризи пережити кризу».

До картки кожному власнику додається книжечка із переліком закладів, у яких її власник може взяти потрібний йому товар зі знижкою. Також, для полегшення орієнтації в усіх закладах, які приєднаються до програми будуть розміщені спеціальні наклейки. Переважно розмір знижок становить від 3 до 10 %, а в деяких закладах, як наприклад в Обласному академічному театрі ляльок він сягає навіть 30 %. Івано-Франківський обласний краєзнавчий музей для власників карток пропонуватиме 50% знижки на відвідування своїх експозицій.

Одним із перших до проекту долучився театр кіно «Люм’єр». Керівник закладу, Лідія Шкрібляк, яка також була присутня  на прес-конференції, повідомила, що усі власники дисконтних карток матимуть змогу придбати квитки на кінофільми вартістю в 30 гривень всього за 10 гривень.

Зі слів Л.Аронець, дуже добре, що організаторам проекту вдалося зробити перший крок у його реалізації до Великодня. Всі роздані картки діятимуть в Івано-Франківську до грудня 2012 року. Для полегшення орієнтації в усіх закладах, які приєднаються до програми буде розміщення спеціальні наклейки.Що важливо, дисконтна картка не є іменною, тому будь-хто з членів родини зможе нею скористатися. Картки діятимуть протягом 2011-2012 років.

Івано-Франківськ – третє місто в Україні, що вступило у велику соціальну програму «Соціальна картка». 8 квітня проект було презентовано в Чернівцях, до цього – в містах Дніпропетровську та Рівному, а учора система соціальних знижок почала працювати в Ужгороді.

Довідка: проект «Система соціальних знижок, як засіб подолання кризи», підтриманий керівниками виконавчого комітету міської ради, Консорціумом МБФ «Фонд розвитку Карпатського Єврорегіону» (Карпатський фонд) та Міжнародним фондом «Відродження». Проект передбачає залучення торгово-сервісних установ та підприємців міста для надання знижок на товари чи послуги в закладах Івано-Франківська.

[nggallery id=4]