МГЦ «Еталон» впроваджуватиме систему «соціальних знижок»

Молодіжний громадський центр «Еталон», став переможцем конкурсу проектів «Підтримка вразливих груп населення у Західній Україні в період кризи», оголошеного Консорціумом МБФ «Фонд розвитку Карпатського Єврорегіону» (Карпатський фонд) та Міжнародним фондом «Відродження» і розпочинає реалізацію на території м.Івано-Франківська проектної ініціативи «Система соціальних знижок як засіб подолання кризи».Згідно з підписаним Догововором між Фундацією імені князів – благодійників Острозьких (м.Рівне) та МГЦ «Еталон», наша організація виступає партнером Програми «Система соціальних знижок» на території Івано-Франківської області та м.Івано-Франківська. Фундація імені князів – благодійників Острозьких з 2005 року започаткувала дану Програму та успішно її втілює у 5 містах Рівнецької та Волинської областей та з 2009 року м.Дніпропетровську.

Мета проекту: Шляхом залучення до системи соціальних знижок не менше 100 магазинів та установ, які нададуть соціальні знижки, допомогти не менше 8000 громадян міста Івано-Франківська економити на здійсненні покупок та отриманні послуг. У залежності від інтенсивності використання дисконтних карток, згідно із досвідом організаторів проекту у Рівному, використання картки дозволить економити родинам власників карток до 1000 грн. на рік.

Проект передбачає залучення торгово-сервісних установ та підприємців міста для надання знижок на товари чи послуги в закладах Івано-Франківська. Участь у Програмі для підприємців – безкоштовна. Ставши учасником «Системи соціальних знижок» підприємець отримає: залучення нових клієнтів та їх закріпдення, економію рекламного бюджету, довготривалу віддачу від картки. Залучення підприємця до проекту відбувається шляхом підписання Договору, який підтверджує згоду підприємця на користування знижкою в розмірі від 3% до 50 % в його закладі. Інформація про підприємство з вказаною адресою та наданими знижками на послуги заноситься в каталоги, що є невід’ємною частиною до дисконтної картки.

Протягом 2011 року загалом планується випуск чотирьох каталогів (по мірі наповнення бази підприємців, починаючи від 50 підписаних Договорів). Окрім того проект передбачає підписання договору про співпрацю з п’ятьма найвпливовішими ЗМІ області, через які громада буде інформуватись про результати реалізації проекту та підприємства, які є його безпосердніми учасниками.

Надавши знижку у своїй установі, підприємець зробить крок до соціально-корпоративної відповідальності перед громадою міста. Проектом передбачено безкоштовна передача 8000 пластикових карток з буклетами до соціальних служб захисту населення міста для поширення їх серед малозабезпечених мешканців.

Про перебіг проекту читайте у публікаціях за тегом Соціальний захист або безпосередньо у стрічці новин. Термін реалізації проекту – лютий 2011 – грудень 2012 р.