Запрошуємо до обміну досвідом з питань працевлаштування молоді та розвитку молодіжної підприємливості

Організатори проекту “Обмінюємося досвідом та успішними практиками разом” оголошують прийом заявок. Участь у конкурсі можуть узяти соціально орієнтовані неурядові організації (НУО) з різних регіонів України, які займаються проблемами розвитку молодіжної підприємливості, протидіють молодіжному безробіттю, які відкриті до співпраці, мають цікавий досвід і готові поділитися своїми досягненнями з однодумцями. Проект організовано Івано-Франківським молодіжним громадським центром “Еталон” за сприяння програми “Схід-Схід: партнерство без кордонів” Міжнародного фонду “Відродження”.

З метою обміну досвідом буде організовано триденний навчально-практичний форум в Івано-Франківську “Обмін найкращими практиками впливу НУО України на формування регіональних молодіжних ринків праці” для 30 активістів громадських організацій із усіх регіонів України, які працюють з молоддю. До програми заходу включено тематичні майстерні та візити до досвідчених громадських організацій Івано-Франківщини, під час яких учасники дізнаються про сучасні практики профорієнтації випускників шкіл та ВНЗ, розвитку молодіжної підприємливості, організації клубів праці, практики успішної співпраці з місцевою владою, навчальними закладами і бізнес-сектором задля ефективного формування регіонального ринку праці тощо.

Хто може взяти участь у проекті:

  • успішні та досвідчені НУО, які працюють у сфері молодіжного працевлаштування і згідні поділитися своїм досвідом із колегами;
  • молодіжні новостворені НУО (до 2 років стажу діяльності);
  • НУО, що діють на території місцевих громад сіл, селищ, невеликих міст та районів великих міст (до 5 років стажу діяльності).

Обов’язковою умовою участі в проекті є готовність учасників поширювати у своїх регіонах набутий у проекті досвід шляхом організації та проведення конкретних заходів із широким їх висвітленням у місцевих ЗМІ й обов’язковим інформуванням організаторів проекту.

Для участі у проекті необхідно надіслати заповнену анкету учасника на електронну адресу: [email protected] до 17:00 21 березня 2011 року. Форми анкет додаються: для досвідчених організацій та для новостворених НУО.

Претендентів, які пройдуть конкурсний відбір, буде повідомлено до 31 березня.

Організатори забезпечують харчування та проживання під час форуму, а також відшкодовують витрати на проїзд учасників із інших міст.

Про проект:

Мета проекту – поширення серед громадських організацій України вітчизняних і зарубіжних успішних практик формування сучасного молодіжного ринку праці, працевлаштування молоді та розвитку молодіжної підприємливості.

Завдання:

  • сприяти впровадженню найкращих практик вирішення проблем молодіжного працевлаштування в регіонах, зокрема у сільській місцевості та малих містах України;
  • створити платформу (тематичний форум) для безпосереднього ефективного обміну досвідом і найкращими практиками у сфері формування сучасного молодіжного ринку праці між досвідченими та новоствореними НУО України;
  • підвищити ефективність громадських організацій, які займаються проблемами працевлаштування молоді, у вирішенні соціально-економічних питань молоді свого регіону, в т.ч. у співпраці з місцевою владою, бізнесом тощо.